2015. december 30.

Mézes-mustáros burgonyasaláta sült virslivel







A virsli tipikus szilveszteri étel, bár mi nem csak ebben az időszakban esszük, hanem egész évben sűrűn asztalra kerül. Ebből következik, hogy mustárral és kenyérrel már kicsit unalmas számomra. Ezért most inkább salátában szerettem volna viszontlátni. Egyértelmű volt, hogy krumplival párosítom, mert így fogy el a leghamarabb. Az öntet alapjául egy korábbi előételemé szolgált, ezúttal azonban tejföl is került bele.
Magában, friss kenyérrel/péksüteménnyel, vagy akár valamilyen sült mellé is fogyaszthatjuk az év utolsó napján (is). :)






Hozzávalók 2-3 személyre:

50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
2 szál frankfurti virsli
1 kis fej lila hagyma
15 dkg tejföl
1 púpozott ek. mustár
1 ek. folyékony méz
1 ek. fehérborecet
1 tk. extra szűz olívaolaj
őrölt fehér bors
1 tk. mangalicazsír vagy kókuszolaj a sütéshez

elkészítés:

  1. A meghámozott, egészen kis kockákra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és teljesen kihűtjük.
  2. A virslit felkarikázzuk, a felforrósított zsiradékon megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.
  3. Az öntethez a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a hagymát, a virslit, végül a krumplit. Lehűtjük, majd tálaljuk.
Tipp:
Ez a saláta réteges sajtos kiflivel különösen finom. :) Igaz, én most sajt nélkül készítettem. :D