2017. augusztus 11.

Csokoládés pohárkrém bogyós gyümölcsökkel








Ebben a nyári melegben az ember nem szívesen kapcsolja be a sütőt… ...hát még én!. :D A szóvicc ellenére ez bizony igaz, ezért most ismét egy sütés nélküli édességet dobtam össze. Ez a pohárkrém annyira ízlett a Kutyafülnek – annak ellenére, hogy csokis –, hogy ezek után pláne bátran merem ajánlani. :) Az édes, de azért nem túl tömény csokoládékrém jól harmonizál a savanykás gyümölcsökkel, és bár a pudinghoz vajat és nem tejszínhabot kevertem, mégsem tűnik nehéznek. Miközben kellemesen hűsít, jól is lakhatunk vele. :)






Hozzávalók 4 személyre:

1 cs. (100 g) csokoládés pudingpor (gluténmentes)
5 dl tej
8 dkg vaj
4 dkg nyírfacukor
2 dkg Bourbon vaníliás nyírfacukor
15 dkg málna
10 dkg fekete ribiszke
5 dkg vörös ribiszke
tejszínhab
4 mk. étcsokoládé forgács

elkészítés:

  1. A csokoládékrémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd a felforralt többi tejhez öntve felfőzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük.
  2. A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk, és a pudinghoz dolgozzuk.
  3. A gyümölcsöket – ha mirelit, akkor előbb kiolvasztjuk és lecsepegtetjük – botmixerrel pürésítjük, és a csokoládékrémmel felváltva, üvegpoharakba rétegezzük.
  4. A desszertek tetejére tejszínhabot nyomunk és megszórjuk 1-1 kávéskanál étcsokoládé forgáccsal. Behűtve kínáljuk.










A recept a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is megjelent.