2016. augusztus 23.

Tejfölös káposztasaláta kukoricával







Nyáron szívesen fogyasztok ilyen típusú salátákat grillezett húsok vagy akár sajtos-túrós puffancs mellé. Mivel csak én szeretem, fölösleges lenne megvenni miatta egy egész fej káposztát, mert egymagam nem tudnék megenni annyit, és csak megromlana. Ezért konyhakész salátakeveréket szoktam vásárolni.
Kicsit pironkodom, mert ez a sali nem sokban tér el egy másik, a blogon már fent lévő salátától, de az egy kapros változat almával és joghurtos öntettel, ez pedig most kukoricával és tejföllel készült, fűszersóval ízesítve. Így is, úgy is finom. :)
 





Hozzávalók 2 személyre:

1 zacskó (18 dkg) konyhakész, sárgarépás káposztasaláta
10 dkg konzerv kukorica
1 kis fej lila hagyma fele
2 ek. tejföl
2 ek. házi készítésű mascarpone
1 tk. fokhagymakrém vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. porcukor
zöldfűszeres só
őrölt fekete bors

elkészítés:
  1. Az öntethez a tejfölt és a házi mascarponét alaposan elkeverjük a fokhagymakrémmel, a fűszerekkel, a porcukorral és a finomra aprított lila hagymával.
  2. Beleforgatjuk a salátakeveréket, és miután 1 órát hűtőben érleltük, tálaljuk.

Tipp:

Ez a saláta jól illik rántott- vagy grillezett húsokhoz, halakhoz, rántott zöldségekhez.