2015. december 31., csütörtök





Tojásos lencsesaláta sült virslivel







Megint egy sült virslis saláta… De ez most lencsével. :) Ezt a zöldséget ui. 1-2 éve szerettem meg, de „normál” lencsét eddig még egyszer sem vettem. Vörös-, ill. hegyi lencsére azonban korábban szert tettem. Most is ezek egyikét, a hegyi lencsét használtam fel ehhez a salátához. Mivel a Kutyafül nem szereti, így csak magamnak főztem. Ő a krumplival készült változatot kapja újév napján. :)






Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg hegyi lencse
2 szál frankfurti virsli
2 főtt tojás
1 kis lila hagyma
4 dl zöldségalaplé
2 ek. tejföl
1 ek. majonéz
1 tk. mustár
1 tk. porcukor
1 tk. extra szűz olívaolaj

1 tk. folyékony kókuszolaj vagy mangalicazsír

elkészítés:
  1. A lencsét alaposan átmossuk, és az alaplében kis lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, leszűrjük. Teljesen kihűtjük.
  2. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a cikkeket félbevágjuk.
  3. A virslit felkarikázzuk, és a kókuszolajon pirulásig sütjük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.
  4. Az öntethez a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, az olívaolajjal, a porcukorral, a finomra aprított hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a lencsét, a virslit, a tojást, és behűtve tálaljuk.