2015. november 2., hétfő

Mexikói csirke egytál







Ezt a receptet az egyik fűszeres zacskón olvastam, és gondoltam, kipróbálom. Jól tettem, mert nagyon ízlett, pedig az éppen csak megpárolt kaliforniai paprika egyébként nem a kedvencem. A recepten igazából semmit sem változtattam, talán csak kukoricából tettem bele kevesebbet, azaz egy egész doboz helyett csak fél adagot használtam.
Tortillát ajánlottak mellé, de én úgy éreztem, jó lesz naannal is, úgy is ezer éve ki akartam már próbálni az indiaiak lepénykenyerét. Olyan jó vasárnapi ebéd kerekedett belőle, hogy biztos nem utoljára készítettem. És nem utolsósorban a színes étel mindig szemet gyönyörködtető látványt nyújt. :)




Hozzávalók 4 személyre:

1 egész (50 dkg) csirkemellfilé
10-10 dkg piros és sárga kaliforniai paprika
10 dkg póréhagyma
3 ek. mexikói gyorspác
őrölt fekete bors
csilipehely vagy őrölt csili
0,75 dl olívaolaj
20 dkg konzerv kukorica
1 doboz konzerv vörösbab

elkészítés:
  1. A húst két fél filére, majd mindkettőt 3-3 szeletre vágjuk, és rostjaira merőlegesen felcsíkozzuk. Tálba tesszük, alaposan összeforgatjuk a páccal, az olajjal, majd fél órát hűtőben érleljük.
  2. A babot és a kukoricát szűrőtálba öntve alaposan lecsepegtetjük.
  3. A húsról leöntjük az olajat (felhasználhatjuk egy későbbi pácoláshoz vagy hússütéshez), serpenyőben, kevergetve fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a vékonyra szelt paprikát, a felkarikázott pórét, és 1-2 percig pároljuk.
  4. Beletesszük a kukoricát, a babot, borssal, csilivel fűszerezzük, összekeverve átforrósítjuk, és ha szükséges, még utánasózzuk.
  5. Az ételt 4 adagra osztjuk, és tortillával vagy naan kenyérrel együtt tálaljuk, de tortillába tekerve is kínálhatjuk.