2015. június 11., csütörtök

Grillezett darált hús





Imádjuk a grillezett húsokat, de eddig még sosem készítettem csevaphoz hasonlóan darált húsból. Most jött el az ideje, hiszen tele van vele a fagyó a múltkori feledékenységemnek köszönhetően.A hétvégi kerti grillezés után sajnos most csak a serpenyős változatot tudtam feltálalni, de így is nagyon finom lett, és bevallom, simán megettük ketten majdnem az egészet, ki-ki a maga salátájával. :D






Hozzávalók 20 darabhoz:


50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. őrölt pirospaprika
őrölt kömény
cayenne bors

2 ek. mangalicazsír

elkészítés:
  1. A lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket alaposan összedolgozzuk a hússal.
  2. A masszából kiveszünk 1 evőkanálnyit, meggömbölygetjük, majd két tenyerünk között meghengergetjük, és saslikpálcára húzzuk. Így járunk el a többi hússal is.
  3. Serpenyőben vagy grill lapon, felhevített zsíron minden oldalukon pirosra sütjük. Kerti grillen vagy samott lapon való sütés esetén a húst előzőleg meglocsoljuk olvasztott zsírral, és sütés közben is néha-néha locsolgatjuk.
Tipp:
Ha hosszabb saslikpálcánk van, akkor 2 húshengert is ráhúzhatunk.


Megjegyzés:
A képeken látható köretek: paparikasaláta retekkel és kapros almasaláta sárgarépával.