2015. március 9., hétfő

Gombapaprikás pritaminpaprikával





A Kutyafül kérésére gombapaprikást főztem, de ezúttal kicsit másként készítettem, mint ahogy szoktam. Így került bele pritaminpaprika is, illetve most nem kevertem hozzá tejfölt. Örömmel tapasztaltam, hogy ízlett neki ez a változat is. Azt mondta, ez a legjobb dolog, ami a gombával történhet. :D








Hozzávalók 2 személyre:

20-25 dkg csiperkegomba (tisztítva mérve)
10 dkg pritamin paprika
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. őrölt pirospaprika
1 mk. őrölt fűszerkömény
őrölt fekete bors

1 ek. mangalicazsír
1 ek. tejföl (elmaradhat)

elkészítés:

  1. A felhevített zsírra rátesszük a lereszelt vöröshagymát, a finomra aprított pritaminpaprikát, megsózzuk, megborsozzuk és megdinszteljük.
  2. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, összeforgatjuk, és pár percig pároljuk.
  3. Ha a gomba kezd levet ereszteni, megszórjuk pirospaprikával, fűszerköménnyel, felöntjük 1,5-2 dl vízzel, és puhára főzzük. (A kész gombapaprikáshoz tejfölt is keverhetünk, és összeforraljuk.) Tetszés szerinti körettel tálaljuk.