2015. március 4., szerda

Partiszendvics





Bevallom, néha nagyon meg tudok feledkezni 1-2 alapanyagról, sőt egyszerre 3-4-ről is, és olyankor szegények hosszú hetekig gubbasztanak a hűtőben arra várva, hogy felhasználjam őket. Most pl. egy megkezdett kaliforniai és egy hegyes erős paprika szomorkodott a hűtőfiókban egy nagy csomag sárgarépa és egyebek mellett. Tiszta szerencse, hogy a minap életemben először Debreceni kolbászt vettem, mert az felpiszkálta bennem az ötletelős énemet. A kolbász nem volt rest, szólt az elfeledett paprikáknak, és egy szál répával együtt hamarosan a serpenyőben ugrabugráltak a sercegő olajon. Ez a finom feltét kerekedett ki belőle, és most már tudom, hogy a répa bizony szendvicsre valónak is nyerő. :D
Olyan szép színesek ezek a kis szendvicskék, hogy azon túl, hogy pár percig tartó vidámságot hoznak a szürke hétköznapokba, akár még a hidegtálas büféasztalt is feldobhatjuk velük.






Hozzávalók 12 szendvicshez:

10 dkg sárgarépa
10 dkg piros húsú kaliforniai paprika
5 dkg hegyes erős paprika
5 dkg póréhagyma
½ szál csípős debreceni kolbász
3 tojás
2-3 ek. olívaolaj
25 dkg túró
5 dkg Philadelphia krémsajt
5 dkg 20%-os tejföl
3 ágacska friss kakukkfű
12 szelet magos kenyér vagy bagett (pl.
lenmagos-bazsalikomos tönkölykenyér)
elkészítés:
  1. A répát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és gőz fölött megpároljuk. A tojást keményre főzzük, kihűtjük és felaprítjuk.
  2. A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, a póréhagymával együtt felaprítjuk, és az olívaolajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt, pár percig sütjük, majd a párolt répát is belekeverjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzáforgatjuk a felaprított főtt tojást.
  4. A túrót elkeverjük a krémsajttal és a tejföllel, majd hozzáadjuk a megmosott, leszárított és ágairól lecsipkedett kakukkfű levélkéket.
  5. A kenyeret vagy bagettet felszeleteljük (utóbbit ferdén, hogy minél nagyobb és tetszetősebb szeleteket kapjunk), megkenjük a kakukkfüves túróval, elosztjuk rajtuk a zöldséges-kolbászos feltétet, és tálaljuk.









A receptet a Kifőztük gasztormagazin márciusi számában is megtaláljátok.