2015. január 19., hétfő

Mézes csirkés wrap





A spájzpolcon már jó ideje felbontatlanul gubbasztott egy egész zacskó tortilla lap, várva, mi készül belőle. Ugyan elég ritkán veszek, de akkor általában könnyebb vacsora gyanánt szoktam használni, és csak simán megkenem némi csípős, darált paprikával elkevert tejföllel, és megszórom sajttal. Most azonban ebédre szántam, ezért picit tartalmasabbra kellett készítenem. A jól bevált csirkemellet hívtam segítségül, illetve 1-2 maradék zöldséget és némi kornyadozó zöldfűszert.
Tudom, a wrap többnyire jól meg van pakolva különböző, harsogó zöld színű és amúgy nagyon guszta salátákkal, de mivel egyikünk sem rajong értük, így az én kis „göngyölegeim” szerényebb külsejűek lettek, ám így is nagyon finomra sikerültek. :)
Egyébként épp mostanában próbálkoztam meg a tortilla házilagos előállításával – hogy ne a bolti, adalékanyagoktól hemzsegőt együk -, de valami bibi került a gépezetbe, és a lapok feltekerhetetlenül keményre, törékenyre sikeredtek. De nem adom fel, hamarosan újra megpróbálkozom vele. :)






Hozzávalók 4 darabhoz:

1 egész, nagyméretű csirkemellfilé
25 dkg paradicsom
10 dkg mozzarella
10 dkg póréhagyma
10 dkg pritamin paprika
8-10 bazsalikomlevél
¼ csokor petrezselyemzöldje
néhány szál metélőhagyma
pár csepp Tabasco szósz
1 ek. méz
2 ek. olívaolaj
őrölt fekete bors

4 tortillalap (pl. házi tortillalap)

elkészítés:
  1. A húst nagyon vékonyra felcsíkozzuk és megborsozzuk.
  2. A paradicsomok héját 3 helyen bemetsszük, 1 percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját, a magokat tartalmazó kocsonyás részt kivesszük, és a húsát kis kockákra vágjuk.
  3. A külső héjától megtisztított póréhagymát és a kimagozott paprikát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a felforrósított olívaolajon megdinszteljük.
  4. Rátesszük a húst, megsózzuk, fehéredésig sütjük, majd mézet csorgatunk rá, és alaposan összeforgatjuk. Pirulásig sütjük.
  5. Hozzáadjuk a paradicsomot, 1-2 percig együtt sütjük, közben Tabasco szósszal ízesítjük, majd hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, a metélőhagymát és a kis kockákra vágott mozzarellát. Összeforgatjuk és elzárjuk alatta a lángot.
  6. A tortillalapokat zsiradékmentes serpenyőben, mindkét oldalukon épp csak átmelegítjük, majd elosztjuk rajtuk a húst, friss petrezselyemzölddel díszítjük és feltekerjük. Tálaljuk.