2014. március 3.

Csirkehúsos "rizottó"





Olyan ételre vágytam, ami gyorsan megvan, és miután a múltkor nagyon ízlett az egyik ehhez hasonló egytálételem, ezért azt egy kicsit újragondolva elkészítettem gomba nélkül. Határozottan jót tett neki a pritamin paprika és a leveskocka.

Hozzávalók 3-4 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
15 dkg rizs
15 dkg zöldborsó
1 fej lila hagyma
½ pritamin paprika
1 ½ ek. mangalicazsír

őrölt fekete bors
1 zöldségleveskocka

elkészítés:

  1. A rizst ½ evőkanál felhevített zsíron kissé megpirítjuk, belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és kis lángon elkezdjük főzni.
  2. A megtisztított hagymát félbevágjuk és vékonyra szeljük. A pritamin paprikát apró kockákra vágjuk, és a hagymával együtt a zsíron megdinszteljük.
  3. Rátesszük a borsót, puhára pároljuk, majd a húst is hozzáadva, fehéredésig sütjük.
  4. Ha a rizs megfőtt, a borsós húshoz keverjük és kicsit összesütjük. Tálaljuk.











4 megjegyzés:

  1. Bocsi a korrekcióért, de ez nem rizottó, hanem piláf. :-)

    http://buvosszakacs.blog.hu/2007/07/11/pilaf_modra

    Itt meg a rizottó:
    http://buvosszakacs.blog.hu/2007/05/11/a_hercegno_husa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Nem gond. Nem mélyedtem még el a rizottó kontra piláf témában, úgyhogy én ezt rizottónak neveztem így elsőre. Látom, jó hosszú írásokat küldtél, majd végigolvasom, ha kicsit több időm lesz, nehogy helytelenül nevezzem el a jövőben a receptjeimet. Köszi a tanácsot, mindig tanul az ember. :)

      Törlés
  2. drága Művésznő! a VKF!re is villanthatnál valami rizst :) becsszó nem fogok a piláf vs. rizottó problematikába belemenni :) (márc. 24-26. a közzétételi határidő.)
    csók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Kicsit se vigyorgok! :D Azt hiszem, ilyen kedves invitálásnak nem lehet ellenálni, pláne, hogy ilyen formán hívsz (nem a művésznőzésre gondolok :D ) Oké, vettem, megyek! ;) Pussz: "Művésznő" :D

      Törlés