2013. augusztus 23.

Citromos-mascarponés mini jégkrémek





A minap végre átvehettem a futártól a netről rendelt cuki kis jégkrémkészítő formát. Első nekifutásra kíváncsi voltam, hogy működik a nemrég készült citromkrém jégkrémben. Nem volt kedvem viszont sokat macerálni vele, ezért olyan krémet készítettem jégkrémalapnak, amit már kipróbáltam, de pluszként megbolondítottam egy kis kandírozott citrommal. A csokinak nem volt elég ideje megdermedni, mert türelmetlenek voltunk, azonnal fel akartuk falni, ill. már majdnem alábukott a nap is, mire kipakoltam a fotózós cuccaimat, ezért nem várhattam tovább.
Mivel elég picik ezek a jégkrémek, egymás után megettük mindet.
A 3. képen a bal szélső jégkrém csokiján látható szőrszál nem képezi szerves részét a jégkrémnek, az csupán egyik cicánk „adománya”, aki épp átugrott a díszlet fölött. Ő ezzel járult hozzá az édesség élvezeti értékéhez. :D




Hozzávalók 4 mini jégkrémhez:

Jégkrémalaphoz:
10 dkg házi mascarpone
2 ek. citromkrém
1 tk. porcukor (vagy ízlés szerint)
2 ek. tejszínhab
1 ek. kandírozott citromkocka

Bevonathoz:
5 dkg étcsokoládé
0,5 dl tej

elkészítés:

  1. A mascarponét simára keverjük a citromkrémmel, a porcukorral, beletesszük a felaprított kandírozott citromot, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
  2. A krémet jégkrémformákba töltjük, beleszúrjuk a jégkrémpálcikákat, és mélyhűtőbe téve megfagyasztjuk.
  3. Az összetördelt csokoládét bögrébe tesszük, felöntjük a forró tejjel, és kevergetve összeolvasztjuk a csokoládéval. (Ez a csokoládébevonat krémes, nem roppanós.)
  4. A csokimázba egymás után félig belemártjuk a jégkrémeket, majd tortarácsra téve hagyjuk megszáradni.
  5. A kész jégkrémeket zacskóba tesszük, és fogyasztásig mélyhűtőben tároljuk.