2013. november 18.

Körteszeletek kókuszbundában, csokoládészósszal





A kertünkben van néhány különböző fajtájú körtefa, igazi bio, mert abszolút nincsenek permetezve. Ennek köszönhetően szinte mindet megszúrta a darázs. Nem is jutottunk hozzá túl sok ép körtéhez az idén. A kései érésű, kerek formájú, keményebb körtéink viszont egész jó állapotban voltak, ezért hoztam haza belőlük 2-3 kilót. Készült belőle süti és kompót, valamint ez az egyszerű, nem túl hizlaló desszert. Jó párosításnak bizonyult a kókusszal és a csokival. Akár még az esti órákban is különösebb szégyenérzet nélkül majszolhatjuk. Oda se neki, hogy van benne egy kis tejszín is! :)




Hozzávalók 2-4 személyre:

Kókuszbundás körtéhez:
2 közepes, keményebb fajta körte
1 citrom leve
finomliszt
1 tojás
kókuszreszelék
3 ek. vaj
porcukor a tálaláshoz

Csokoládészószhoz:
10 dkg étcsokoládé
kb. 1 dl tejszín
cukor (elmaradhat)

elkészítés:
  1. A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük az összetördelt csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk. Ha szükséges, édesíthetjük.
  2. A körtét meghámozzuk, nyolcadoljuk és meglocsoljuk a citromlével. Lecsepegtetjük.
  3. A körteszeleteket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig kókuszreszelékbe forgatjuk, és a kókuszos panírt jól rányomkodjuk.
  4. Serpenyőben vajat hevítünk, és a körtéket mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk (közben pótoljuk a vajat, ha szükséges). Tálaláskor meghintjük porcukorral, és a csokoládészószt mellé kínáljuk.





4 megjegyzés:

  1. micsoda szuper otlet,imadom a kortet,ki fogom probalni,lehet,hogy meg ma ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, örülök Szofi! És köszi! Gondoltam, nem maradjon már kabát nélkül ő se. :D Remélem, ízlik majd. :)

      Törlés
  2. :D Ez tényleg nagyon klassz! :) Szeretem a körtét, de valahogy magában nem csúszik. No majd így is kipróbálom, mert nagyon tetszik a kókusz-körte-csoki trió! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bíztam benne, hogy tetszeni fog! :) Örülök, hogy így lett. Én csak gyerekkoromban ettem magában a körtét, aztán valahogy elfelejtődött. Most is lecsúszott 1-2 gerezd magában, de a többivel muszáj volt kezdenem valamit.

      Törlés