2012. augusztus 7.

Zöldborsókrémleves





Ha zöldborsó, akkor nálam szinte csak krémlevesként jöhet szóba. Megörültem ennek a receptnek, mert így a Kutyafül is változatosabb formában veheti magához szeretett borsóját, és egyúttal én is rátaláltam az elkészítésének egy olyan újabb verziójára, aminek hála könnyebben lecsúsznak ezek a zöld golyócskák.

Hozzávalók:

60 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 l zöldségleves alaplé (lehet zöldségleves- vagy tyúkhúsleveskockából is)
1 mk. őrölt fekete bors

2 dl tejszín

elkészítés:

  1. Egy lábasban az apróra vágott hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a borsót.
  2. Felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük.
  3. A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük és sűrű lyukú szűrőn átpasszírozzuk a levest, hogy még krémesebb legyen.
  4. Hozzáöntjük a tejszínt és összemelegítjük.
  5. Tányérba szedjük, tehetünk bele pirított zsemlekockát, vagy adhatunk mellé sajtos pirítóst.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése