2012. augusztus 1.

Csőben sült hagymás-sajtos csirkemell





Ha fogyókúra, akkor különösen ötletesnek kell lenni, különben hamar elmegy a kedvünk az egésztől. Így is nehéz megállni, hogy ne együnk olyan ételeket, amiket igazán szeretünk. A natúr húsok diéta ideje alatt kifejezetten ajánlottak, de csak úgy simán megsózva és kisütve számomra nem valami ízletesek. Fel kell dobni olyan kiegészítőkkel, amitől tartalmasabb lesz. Nyugodtan megbolondíthatjuk sajttal is, ha olyan körettel párosítjuk, ami nem hizlal, de ha még fogyókúrásabbá akarjuk tenni, szórjunk rá zsírszegény sajtot. Akinek azonban nincs problémája az alakjával, az párosítsa azzal, amivel jólesik.






Hozzávalók 2-3 személyre:

1 egész csirkemellfilé
2 fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
grillfűszer
10 dkg trappista sajt
liszt
kevés mangalicazsír

elkészítés:
  1. A megfelezett csirkemelleket 2-2 szeletre vágjuk, a szeleteket néhány helyen bemetsszük, és beledugdossuk a tüskékre vágott fokhagymát. 
  2. A hússzeleteket folpack alatt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalukon beszórjuk grillfűszerrel, és pár percig állni hagyjuk.
  3. A szeleteket lisztbe forgatjuk, kevés forró zsírban hirtelen kisütjük, és sütőtálba fektetjük, egymás mellé.
  4. A hagymát vékony karikákra szeljük, a hús sütéséből visszamaradt zsíron enyhén megpirítjuk, majd a hússzeletekre halmozzuk és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 15 perc

Tipp:
Egyszerűbb és gyorsabb módja az étel elkészítésének, ha a fokhagymát vékonyra szeljük és a lila hagymával együtt sütjük meg, majd pedig így együtt halmozzuk a húsra. Én így is, úgy is szoktam készíteni, attól függően, hogy épp mennyi időm van a főzésre.
Ha a fél-fél csirkemelleket egészben hagyva klopfoljuk ki, akkor olyan szép nagy szeletet kapunk, mint ami a fotókon is látható.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése