2012. augusztus 3.

Csirkecombrolád rántott cukkinivel





Rettentő nehéz kitalálni, mit együnk úgy általában, ill. hogy mit ehetünk, amikor épp fogyózunk. Lázasan töprengek is minden nap, de ha kifogy az agyam az ötletekből, akkor kénytelen vagyok receptes újságokhoz nyúlni, vagy a neten kutakodni. Előbbiben bukkantam rá erre az ételre, bár ott magozott fekete olajbogyó is volt a töltelékben. Sajnos, annyira azért még nem változtunk át ízlésileg, hogy az olajbogyót bevállaljuk, ezért azt kispóroltam belőle. A mennyiségeken is változtattam egy picit, de ez már saját megítélés kérdése, az élvezeti értéken nem változtat. Nekünk ízlett, számomra pedig jó hír volt, hogy a Kedvesem ismét igent mondott az általam kedvelt csirkecombra.




Hozzávalók 3 személyre:

Csirkecombroládhoz:
5 nagyméretű csirke felsőcomb

20-23 dkg csirkemellfilé
1 mk. finomra vágott vagy 1 tk. őrölt rozmaring
1 ek. finomra vágott petrezselyem
0,5 dl tejszín

őrölt fekete bors
2 ek. napraforgóolaj

Rántott cukkinihez:
1 cukkini

liszt
1 tojás
kevés tej
zsemlemorzsa
napraforgóolaj a sütéshez

elkészítés:
  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, kifilézzük, fólia alatt kiklopfoljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A csirkemellet feldaraboljuk, ledaráljuk, és belekeverjük a fűszereket, valamint a tejszínt.
  3. Egy ív alufóliát vékonyan megkenünk olajjal, egymással kicsit fedésben ráfektetjük a csirkecombokat, és a közepére egy sávban ráhalmozzuk a tölteléket. Az alufólia segítségével szorosan feltekerjük, és a fólia végeit összesodorjuk.
  4. A húsroládot tűzálló tálba vagy sütőlapra helyezzük, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, közben egyszer átfordítjuk. Az átsült húsról levesszük az alufóliát, és pirulásig sütjük. Sütés közben átfordíthatjuk még, hogy az alja is pírt kapjon. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.
  5. A körethez a meghámozott cukkinit 0,5 cm-es karikákra vágjuk, az érmék mindkét oldalát besózzuk és hagyjuk, hogy megpuhuljanak.
  6. Ha a cukkini levet eresztett és megpuhult, leöntjük róla a sós lét, és alaposan átmossuk.
  7. A cukkinikarikákat lisztbe, tejjel felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és miközben a hús a sütőben pirul, forró olajban kisütjük. A hússal együtt tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 60 perc




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése