2012. július 31.

Nutellás vaníliafagylalt





A Nutella sok mindenbe jó, fagyiba is. A korábbi vaníliafagylaltot dobtam fel ilyen módon. Csak annyit jegyeznék meg, hogy a Nutellának az a szokása, hogy hűvös helyen megdermed, márpedig a fagylalt egy jeges közeg, tehát biztos, hogy a nuti nem marad benne folyós állagú. Aki szereti a keményebb darabokat a fagyiban, annak ez biztos ízleni fog. 

Hozzávalók 0,5 l fagylalthoz:

4,5 dl tej
1 vaníliarúd
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dl cukrozott sűrített tej (vagy cukrozatlan sűrített tej + 2 ek. cukor)
Nutella ízlés szerint

elkészítés:
  1. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival a vaníliarúddal felmelegítjük (nem forraljuk!), majd lefedve, min. 30 percet állni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a porcukorral kihabosítjuk, a vaníliás tejhez öntjük, amiből előzőleg kivettük a vaníliarudat, és kis lángon besűrítjük. (Nem lesz sodó állagú, csak kicsit sűrűbb a tejnél.) Kihűtjük.
  3. A sűrített tejet a vaníliás krémhez keverjük, és jól záródó műanyag dobozba öntjük.
  4. A fagylaltalapot fél óránként 3-4 alkalommal villával alaposan átkeverjük, és amint kásássá válik, villával lágyan belekeverjük a vízfürdőben felmelegített, folyékony Nutellát. (Nem lesz olyan szép márványos, hiszen a mogyorókrém azonnal megszilárdul.) A fagylaltot teljesen megfagyasztjuk.
  5. Önmagában fogyasztjuk, vagy jeges kávéhoz, esetleg bundázott gyümölcsök mellé is kínálhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése